Assertiviteitstraining volgen

Assertiviteitstraining volgen

Wat is een assertiviteitstraining? Een assertiviteitstraining leert mensen om hun eigen belangen beter te verdedigen, hun grenzen te bewaken en om beter voor zichzelf op te komen. Stem je vaak in met verzoeken die je eigenlijk niet prettig vindt? Vind je het lastig om ‘nee’ te zeggen? Durf je vaak je eigen mening niet te verkondigen? Dan biedt het volgen van een assertiviteitstraining uitkomst.

Waarom een assertiviteitstraining volgen?

De meeste vakopleidingen leiden hun studenten perfect inhoudelijk op voor het vak dat ze gaan uitoefenen, maar hoe zit het met de sociale vaardigheden? Deze worden vaak onderschat, waardoor mensen tijdens hun werkende leven tegen problemen aanlopen als onzekerheid, moeite met het omgaan met problemen op het werk of moeite om zichzelf te presenteren. Je carrière kan hierdoor in een dip raken. Wil je hier verandering in brengen, dan is een assertiviteitstraining een goed idee. De voordelen zullen ook je persoonlijke leven positief beïnvloeden.

Meer inzicht in jezelf

Tijdens een assertiviteitstraining leer je wat assertief gedrag inhoudt. Je leert ook om naar je eigen gedrag en naar het gedrag van anderen te kijken. Je wordt uitgedaagd om te ontdekken hoe je in elkaar steekt. Waardoor word je tegengehouden om niet altijd voor jezelf op te komen? Hoe reageer je op anderen en hoe communiceer je? Wie ben je, waar sta je voor en hoe kun je dit het beste uiten? Een training leert je om beter om te gaan met lastige gesprekken en gedrag. Ook zul je gemakkelijker je eigen grenzen leren stellen met respect voor de ander. Assertiviteit leer je door veel te oefenen. De trainingen zijn daarom praktisch van opzet.

Vol zelfvertrouwen de toekomst tegemoet

Het volgen van een training zal ertoe leiden dat je met meer zelfvertrouwen de toekomst tegemoet gaat. Je sociale angsten of spreekangsten zullen langzaamaan vervagen. Doordat je in je eigen kracht leert te staan, zul je beter aansluiting vinden bij anderen en ook beter in staat zijn om contacten goed te onderhouden. Collega’s, vrienden en familie zullen meer waardering voor je hebben en je beter begrijpen. Kortom, je leven wordt op alle fronten prettiger en je weet gemakkelijker je doelen te realiseren.

Goede assertiviteitstraining gezocht

Ben je op zoek naar een goede assertiviteitstraining, neem dan hier gerust contact met ons op voor meer informatie. We brengen je gemakkelijk in contact met de beste assertiviteitscoaches in jouw omgeving voor gratis en vrijblijvende offertes.

Contact opnemen

Voordelen AssertiefDirect

  • Plaats gratis en vrijblijvend jouw aanvraag
  • Binnen 24 uur ontvang je meerdere offertes
  • Alleen bedrijven uit jouw eigen regio
  • Vergelijk de offertes op prijs en kwaliteit
  • Maak je keuze voor assertiviteitstraining