Voordelen assertiviteit

Voordelen van assertiviteit

Assertiviteit biedt op vele vlakken voordelen. Wist je bijvoorbeeld dat assertief zijn belangrijk is voor je gezondheid? Het zorgt ook voor meer zelfvertrouwen waardoor je in allerlei situaties sterker in je schoenen staat. De voordelen van assertief zijn werken door op zowel professioneel als persoonlijk vlak zoals opkomen voor jezelf en persoonlijke effectiviteit. Ontdek hieronder meer over de voordelen van assertiviteit.

Assertief zijn is gezond

Veel te vaak laten we ons gedrag bepalen door de angst voor wat anderen van ons denken of van ons verwachten. Je drukt je eigen belangen in een hoekje en krijgt te kampen met gevoelens als ontevredenheid, frustratie en onzekerheid. Op de lange termijn kan dit grote consequenties hebben voor je gezondheid. Bij een gebrek aan assertiviteit is de kans groter dat je last krijgt van ernstige klachten als een burn-out of een depressie. Psychische klachten hebben vaak ook hun uitwerking op lichamelijk vlak. Er is dus niets te veel mee gezegd dat assertief zijn gezond is!

Vergroot je zelfvertrouwen

Assertiviteitstrainingen kunnen je helpen om je sociale angsten te overwinnen die je beletten om volledig jezelf te kunnen zijn. Je ontwikkelt meer zelfvertrouwen. Je merkt dat je je minder laat beïnvloeden door wat anderen over je denken. Je weet wie je bent, wat je kunt en waar je voor staat. Je bent bovendien in staat om dit helder te uiten. Assertiviteit geeft je kracht om beter om te kunnen gaan met moeilijkheden op je pad en je zult duidelijk meer charisma en overtuigingskracht uitstralen.

Betere relaties

Als assertief persoon weet wat je wat je goede en minder goede eigenschappen zijn en je accepteert jezelf zoals je bent. Doordat je beter in staat bent om jezelf te zijn, zul je gemakkelijker contact maken met anderen en een betere relatie op kunnen bouwen. Mensen weten wat ze aan je hebben, omdat je eerlijk bent, doordat je je eigen gedachten en gevoelens op een duidelijke manier uit en daarbij tevens de ander respecteert. Dit schept vertrouwen en biedt een uitstekende basis voor een duurzame relatie zowel op professioneel als persoonlijk vlak.

Assertiviteit kun je ontwikkelen

Assertiviteit kun je ontwikkelen door een assertiviteitstraining te volgen. Hier leer je op praktische wijze onder begeleiding van een ervaren coach hoe je effectiever kunt reageren binnen diverse situaties. Je leert allerlei vaardigheden en krijgt alle handvaten aangereikt die je na de training verder in de praktijk kunt brengen. Op deze manier kun je je assertiviteit blijven ontwikkelen.

Contact opnemen

Voordelen AssertiefDirect

  • Plaats gratis en vrijblijvend jouw aanvraag
  • Binnen 24 uur ontvang je meerdere offertes
  • Alleen bedrijven uit jouw eigen regio
  • Vergelijk de offertes op prijs en kwaliteit
  • Maak je keuze voor assertiviteitstraining