Groepstraining assertiviteit

Groepstraining assertiviteit

Ga je bepaalde lastige situaties liever uit de weg? Voel je je vaak onzeker in je doen en laten? En wil je hier graag verandering in brengen door weerbaarder te worden? Dan is het volgen van een groepstraining assertiviteit een goed idee. Deze training geeft je op doeltreffende wijze een duwtje in de rug in je persoonlijke ontwikkeling. Daar zul je zowel in je professionele leven als in je privéleven veel profijt van hebben.

Wanneer een groepstraining assertiviteit volgen?

Een groepstraining assertiviteit is bedoeld voor iedereen die beter willen leren omgaan met zijn emoties om beter te kunnen functioneren in allerlei situaties op het werk en in het privéleven. Vooral ook voor teams binnen een organisatie, waarin de teamleden zelfverzekerder mogen zijn, beter met kritiek moeten leren omgaan en beter hun grenzen moeten leren stellen, is een groepstraining assertiviteit zeer geschikt. Heb je vaak te maken met tegengestelde belangen, onderhandelingen of conflictsituaties, dan helpt een assertiviteitstraining je om voor jezelf op te komen met respect voor jezelf en de ander.

Wat leer ik tijdens deze training?

Om assertief te kunnen communiceren is het op de eerste plaats belangrijk dat je inzicht krijgt in je eigen gedrag en communicatie. Tijdens een assertiviteitstraining word je je o.a. bewustgemaakt van je eigen houding, je communicatievaardigheden en de manier waarop je omgaat met kritiek. Vaak gaat het om vastgeroeste patronen die doorbroken moeten worden om tot verandering te komen. Ook leer je meer over wat agressief, subassertief en assertief gedrag inhoudt. Tijdens de training ga je in groepsverband allerlei assertieve communicatietechnieken oefenen onder begeleiding van een assertiviteitscoach.

Voordelen groepstraining assertiviteit

Assertiever worden leer je niet door weg te duiken in een boek met de titel ‘Tips voor meer assertiviteit’, maar juist door het geleerde meteen toe te passen. Een groepstraining biedt een veilige omgeving om hiermee aan de slag te gaan, onder begeleiding van een assertiviteitscoach die je stimuleert en bijstuurt. Je krijgt diverse praktijkopdrachten en gaat allerlei rollenspellen spelen om je assertieve vaardigheden te oefenen. Een voordeel van een groepstraining is ook dat je ervaringen kunt uitwisselen met de andere deelnemers en de coach. Op deze manier wordt het gemakkelijker om het geleerde straks in je dagelijkse leven toe te passen.

Meer assertiviteit maakt je leven aangenamer

Een groepstraining assertiviteit heeft tot doel om je leven aangenamer te maken. Je gaat je zelfverzekerder voelen, waardoor je minder last zult hebben van stress en een betere relatie met andere mensen opbouwt. Je duikt niet meer weg voor problemen, maar weet ze op een actieve en prettige manier op te lossen. Je krijgt het gevoel dat je meer controle hebt over je eigen leven. Meer weten? Vraag dan via deze website gratis en vrijblijvende offertes aan van groepstrainingen assertiviteit in jouw regio.

Contact opnemen

Voordelen AssertiefDirect

  • Plaats gratis en vrijblijvend jouw aanvraag
  • Binnen 24 uur ontvang je meerdere offertes
  • Alleen bedrijven uit jouw eigen regio
  • Vergelijk de offertes op prijs en kwaliteit
  • Maak je keuze voor assertiviteitstraining