Groepstraining zelfvertrouwen vergroten

Groepstraining zelfvertrouwen vergroten

Cijfer je jezelf vaak weg? Denk je dat jouw mening er niet toe doet? Hecht je altijd meer belang aan de behoeften van anderen dan aan die van jezelf? Durf je geen hulp te vragen of ‘nee’ te zeggen? Gebrek aan zelfvertrouwen kan je belemmeren in je functioneren; je twijfelt aan je eigen kunnen, je hebt een negatieve kijk op jezelf, negatieve emoties gaan de boventoon voeren en je loopt onnodig mooie kansen mis. Pak dit probleem op tijd aan door een groepstraining zelfvertrouwen te volgen.

Positief zelfbeeld ontwikkelen

Weinig zelfvertrouwen gaat gepaard met negatieve gedachten en emoties over jezelf. Een groepstraining zelfvertrouwen is daarom gericht op het verkrijgen van een positiever zelfbeeld. Iedereen heeft sterke en zwakke kanten. Het is belangrijk dat je je bewust wordt van je sterke kanten en om je zwakke kanten te accepteren en waar mogelijk te ontwikkelen. Daarnaast is het essentieel om positiever te leren denken, minder waarde te hechten aan wat anderen over je denken, beter met kritiek te leren omgaan en om minder te piekeren en te twijfelen. In een groepstraining zelfvertrouwen ga je aan de slag met allerlei oefeningen die je hierbij helpen.

Leren omgaan met moeilijke situaties

In een groepstraining zelfvertrouwen ga je ook oefenen met het beter omgaan met moeilijke situaties. Het leven gaat nu eenmaal niet altijd over rozen. Sommige lastige situaties kun je niet vermijden en daarom moet je leren hoe je hiermee het beste kunt omgaan. Aan omstandigheden kan je niets veranderen, maar wel aan de manier waarop je ermee omgaat. Het gaat hierbij vooral om acceptatie en manieren vinden om verder te gaan na een tegenslag. In deze groepstraining zelfvertrouwen ligt dan ook de focus op flexibel leren omgaan met gebeurtenissen, omgaan met faalangst, keuzes maken vanuit je eigen kracht en haalbare doelen stellen.

Meer zelfvertrouwen kun je leren

Iedereen wordt geboren met voldoende zelfvertrouwen. Gebrek aan zelfvertrouwen is het gevolg van allerlei gebeurtenissen in je leven die dat zelfvertrouwen hebben afgebrokkeld. Gelukkig is het mogelijk om met een groepstraining zelfvertrouwen dat zelfvertrouwen weer op te bouwen. Deze training biedt je instrumenten waarmee je aan de slag kunt. Het voordeel van een groepstraining is dat je onder begeleiding kunt gaan oefenen met deze instrumenten, zodat je sturing en feedback krijgt van een coach. Daarnaast zal je ook veel steun vinden in het uitwisselen van ervaringen met de overige deelnemers.

Meer informatie groepstraining zelfvertrouwen

Wil je graag meer weten over groepstrainingen zelfvertrouwen, neem dan via deze website contact met ons op. Binnen 24 uur ontvang je kosteloze offertes van diverse groepstrainingen zelfvertrouwen in jouw omgeving. Deze offerte-service is geheel vrijblijvend.

Contact opnemen

Voordelen AssertiefDirect

  • Plaats gratis en vrijblijvend jouw aanvraag
  • Binnen 24 uur ontvang je meerdere offertes
  • Alleen bedrijven uit jouw eigen regio
  • Vergelijk de offertes op prijs en kwaliteit
  • Maak je keuze voor assertiviteitstraining