Voordelen van assertief gedrag

3 voordelen van assertief gedrag

Assertief zijn is eng? Laat deze misvatting varen en volg een assertiviteitstraining. Je doet jezelf tekort door niet assertief te zijn. Assertief kunnen reageren brengt namelijk veel grote voordelen met zich mee, waar je elke dag opnieuw van kunt profiteren. Je zult merken dat met assertief gedrag je leven een stuk aangenamer en minder stressvol wordt. Ontdek hier 3 voordelen van assertief gedrag!

1. Zelfverzekerder door het leven

Door te leren om op het juiste moment assertief te kunnen reageren zul je met meer zelfvertrouwen door het leven gaan. Daar zul je in het dagelijkse leven veel profijt van hebben. Met een gezonde dosis zelfvertrouwen zul je je bij kritiek van anderen minder snel aangevallen voelen. Ook in onverwachte situaties zul je sterker in je schoenen staan, omdat je er het vertrouwen in hebt dat je ze op een assertieve manier kunt oplossen. Je zult gemakkelijk je angsten overwinnen en je bij tegenslagen niet meteen uit het veld laten slaan!

Lees ook: Sociale fobie overwinnen door assertiever te worden

2. Beter in het oplossen van problemen

Assertieve mensen zijn beter in het oplossen van problemen die ze op hun weg tegenkomen. Ze gaan niet bij de pakken neerzitten, maar gaan gericht op zoek naar oplossingen. Niet alleen om hier zelf beter van te worden, maar ze proberen hierin ook tegemoet te komen aan de behoeften van anderen. Tijdens een assertiviteitstraining leer je om je horizon te verbreden, waardoor je creatiever wordt en bij problemen gemakkelijker goede oplossingen weet te vinden die voor alle betrokken partijen aanvaardbaar zijn.

3. Minder last van stress

Door op je werk en in je privéleven assertief te zijn, heb je minder last van stress. Je geeft op respectvolle wijze je grenzen aan en leert om je tijd op een goede manier te managen. Zo zorg je ervoor dat je geen emoties opkropt en taken op je neemt waar je eigenlijk helemaal geen tijd voor hebt. Maak je veel te vaak overuren, voel je je regelmatig geïrriteerd en heb je geen energie? Dan zijn dit symptomen dat je mogelijk te weinig assertief bent.

Assertiviteitstraining volgen?

Deze 3 voordelen van assertief gedrag laten zien hoe belangrijk het is om assertief te worden. Assertief gedrag is van grote invloed op je complete welbevinden. Het helpt je om in balans door het leven te gaan. Niet alleen jij hebt daar voordeel van, maar ook je directe omgeving. En dat is nu precies waar het bij assertiviteit om draait! Wil je een assertiviteitstraining volgen? Vraag dan hier gratis en kosteloze offertes aan van assertiviteitscoaches in jouw omgeving!

Lees ook: ‘Nee’ leren zeggen hoeft niet moeilijk te zijn

Contact opnemen

Voordelen AssertiefDirect

  • Plaats gratis en vrijblijvend jouw aanvraag
  • Binnen 24 uur ontvang je meerdere offertes
  • Alleen bedrijven uit jouw eigen regio
  • Vergelijk de offertes op prijs en kwaliteit
  • Maak je keuze voor assertiviteitstraining