Sociale fobie overwinnen door assertiever te worden

Sociale fobie overwinnen door assertiever te worden

Je leeft op de aarde samen met nog zo’n 7 miljard andere mensen. Je krijgt in het dagelijkse leven dan ook met veel andere mensen te maken. Sommigen zouden echter het contact met andere mensen het liefst zo veel mogelijk vermijden, omdat ze bang zijn voor wat ze van hen denken. Dit noemen we een sociale fobie. Heb jij ook last van een sociale fobie, dan kun je dit probleem overwinnen door assertiever te worden.

Wat is een sociale fobie?

Mensen met een sociale fobie zijn voortdurend bang voor situaties waarin ze sociaal moeten functioneren. Ze ervaren angst in hun interactie met andere mensen en vooral met onbekenden. Ze zijn ook bang voor de kritiek die een ander mogelijk op hen zal leveren. Mensen met een sociale fobie zijn zich bewust van hun probleem en weten ook dat hun angst ongegrond is. Ze proberen toch zo veel mogelijk om sociale situaties te vermijden. Een sociale fobie heeft grote gevolgen voor het dagelijks functioneren zowel op professioneel als op persoonlijk vlak.

Lees ook: Wat is assertief leiderschap?

Leven met een sociale fobie

Leven met een sociale fobie is erg lastig. Je kunt je nu eenmaal niet altijd maar verstoppen voor andere mensen en sociale situaties vermijden. Het is daarom belangrijk om je best te doen om deze fobie te overwinnen. Doe je dit niet, dan zal je sociale fobie alleen maar erger worden. Een oplossing lijkt dan steeds verder weg. Gelukkig zijn er veel manieren om een sociale fobie te overwinnen en zijn er professionals die je hiermee kunnen helpen. Ze leren je hoe je zonder angst met anderen samen kunt leven.

Leren om niet bang te zijn voor anderen

Een goede manier om een sociale fobie te overwinnen is door een assertiviteitstraining te volgen. Assertief gedrag is gedrag dat je kunt aanleren en waarmee je leert om beter voor jezelf op te komen en sterker in je schoenen te staan. Je leert om in je communicatie jezelf en anderen respectvol te behandelen. Je zult tijdens een assertiviteitstraining ontdekken dat je niet bang hoeft te zijn om jouw mening te uiten en dat je niet bang hoeft te zijn voor wat anderen van je denken. Een assertiviteitstraining kan je helpen om jezelf te durven zijn in je relatie met anderen.

Ervaren en begripvolle assertiviteitscoaches

Vraag hier online kosteloze en vrijblijvende prijsopgaves aan van meerdere assertiviteitscoaches in jouw regio. Vergelijk op prijs en kwaliteit en kies de assertiviteitscoach waar jij je het prettigste bij voelt. Je kunt via deze website rekenen op assertiviteitscoaches die veel ervaring hebben met het begeleiden van mensen met gelijksoortige problemen. Ze zullen je met veel respect en begrip behandelen. De assertiviteitstrainingen zijn praktijkgericht en er is veel aandacht voor het individu. Neem hier direct contact met ons op en overwin je sociale fobie door assertiever te worden!

Lees ook: Tips tegen onzekerheid

Contact opnemen

Voordelen AssertiefDirect

  • Plaats gratis en vrijblijvend jouw aanvraag
  • Binnen 24 uur ontvang je meerdere offertes
  • Alleen bedrijven uit jouw eigen regio
  • Vergelijk de offertes op prijs en kwaliteit
  • Maak je keuze voor assertiviteitstraining