Charisma door assertiviteitstraining

Hoe krijg je meer charisma?

Zou je graag meer charisma willen? Dan kun je dat gewoon leren. Het volgen van een assertiviteitstraining kan een goede manier zijn voor je persoonlijke ontwikkeling tot een charismatisch persoon. Lees hier meer over de kenmerken van charismatische personen en ontdek onze tips om meer charisma te krijgen.

Leer luisteren naar anderen

Let eens op de gesprekken die je op een dag met andere mensen voert. Luister je wel echt naar wat anderen zeggen? We hebben vaak de neiging om datgene wat anderen zeggen alleen maar aan te horen. Luisteren is veel meer dan dat. Het betekent dat je de woorden van de ander in je opneemt én interpreteert. Een charismatisch persoon zal zijn gesprekspartner stimuleren om meer te vertellen en zich verder open te stellen. Reageer inhoudelijk en met complete zinnen. Heeft de gesprekspartner het gevoel dat hij niet gehoord wordt, dan zal hij sneller een barrière in de communicatie opwerpen.

Lees ook: Leer omgaan met kritiek

Van de ander willen leren

Een charismatisch persoon richt zich in zijn communicatie meer op de ander dan op zichzelf. Dat zagen we al in het bovenstaande punt. Een charismatisch persoon gaat nog een stapje verder dan alleen maar oprecht luisteren naar anderen door ook iets van de ander te willen leren. Door te laten merken dat je iets van de ander wilt leren, stel je jezelf op als een gelijke in de communicatie. De ander zal zich daarom al snel prettig voelen in jouw aanwezigheid. Doordat je een betere band creëert met anderen, zullen ze ook meer waardering voor jou opbrengen.

Optimistische houding

Kijk eens naar beroemde charismatische personen. Een van de eigenschappen die ze gemeen hebben is een optimistische instelling. Optimisme werkt aanstekelijk op andere mensen. Mensen zijn liever in de buurt van mensen met een positieve kijk op het leven, dan bij mensen die overal iets negatiefs op aan te merken hebben. Wil je charismatischer worden, dwing jezelf dan om zo veel mogelijk de positieve kanten van iets in te zien. Geen zin in dat saaie bedrijfsfeest? Je kunt het ook aangrijpen om je collega’s beter te leren kennen of om mensen van andere afdelingen te ontmoeten.

Leer om verhalen te vertellen

Hoewel een charismatisch persoon een goede luisteraar is, moet hij op zijn beurt ook een goede verteller zijn. Neem de tijd om je verhaal te doen en haal rustig adem. Leer om rustig en beheerst te praten met veel intonatie en zet je verhaal kracht bij met overtuigende lichaamstaal. Wanneer je te snel praat, verliest je verhaal aan kracht.
Kun je ook nog wat subtiele humor toevoegen aan je verhaal, dan heb je de luisteraars helemaal op je hand. Oefen eens voor de spiegel!

Meer charisma met een assertiviteitstraining

Wil je leren om charismatisch te worden, ga dan aan de slag met bovenstaande tips. Je kunt ook een assertiviteitstraining volgen. Je wordt begeleid door een professionele coach, zodat je nog sneller betere resultaten zult behalen. Vraag hier gratis en vrijblijvende offertes aan van assertiviteitscoaches in jouw regio.

Lees ook: Hoe leer je kinderen assertief te zijn?

Contact opnemen

Voordelen AssertiefDirect

  • Plaats gratis en vrijblijvend jouw aanvraag
  • Binnen 24 uur ontvang je meerdere offertes
  • Alleen bedrijven uit jouw eigen regio
  • Vergelijk de offertes op prijs en kwaliteit
  • Maak je keuze voor assertiviteitstraining