Pas op met te veel beloven! Wees assertief!

Pas op met te veel beloven! Wees assertief!

Ken je dat, dat je weer beloofd hebt om een probleem van een ander op te lossen? Of ben jij het type dat regelmatig tegen andere mensen roept: ‘Dat doe ik wel even’? Je doet dit met de beste bedoelingen, maar wat als je jouw beloftes niet waar kunt maken, omdat je jezelf hebt overschat of omdat je geen tijd hebt? Dan krijg je de wind van voren. Vergeet niet: Belofte maakt schuld!

Belofte maakt schuld!

Pas op met wat je belooft aan anderen. We zien vaak dat hele sociale en betrokken mensen zich hier ‘schuldig’ aan maken, evenals perfectionisten. Dit zijn vaak ook mensen die moeite hebben met assertief zijn. Ze stellen zich graag in dienst van anderen, maar gaan daarbij aan zichzelf voorbij. Ze snappen niet waarom mensen zo boos op hen zijn of waarom ze zoveel kritiek krijgen. Ze hadden toch zo hun best gegaan, maar het was te ingewikkeld of ze kwamen tijd te kort! Wie is daar schuld aan? Tijd om te leren om je grenzen te stellen!

Lees ook: 5 tips voor meer eigenwaarde

Je hoeft geen superheld te zijn!

We leven in een maatschappij waar presteren hoog in het vaandel staat. Maar je kunt niet overal goed in zijn en een dag heeft echt maar 24 uur. Niemand is een superheld die deze twee feiten kan omzeilen. Het is daarom belangrijk dat je bij elk verzoek eerst goed nadenkt en navraag doet. Wil iemand wat van je gedaan krijgen op het werk, bijvoorbeeld door je een tekst voor de website te laten schrijven, vraag dan duidelijk wat de bedoeling is. Wat moet er in de tekst komen te staan? Wat is de schrijfstijl? Wie is de doelgroep? Etc. Heb je geen expertise op dit gebied en voel je aan dat dit niet goed gaat komen? Verwijs dan door naar iemand die hier wel goed in is.

Iedereen happy houden? Hoe doe je dat?

Zowel op het werk als in privésituaties wil je graag iedereen om je heen ‘happy’ houden. Maar hoe doe je dat? Dat doe je in ieder geval niet door beloftes te doen die je niet na kunt komen. Het sleutelwoord is hier ‘eerlijkheid’. Eerlijkheid ten aanzien van jezelf en ten aanzien van de ander. Een goede portie zelfkennis is hiervoor eveneens heel belangrijk. Ben je van nature wat onzeker aangelegd, weet je niet goed waar jouw grenzen liggen en vind je het lastig om effectief te communiceren, dan kan een assertiviteitstraining je helpen om hieraan te werken.

Vind hier een assertiviteitstraining in de buurt

Je gaat in een assertiviteitstraining onder meer aan de slag met allerlei veelvoorkomende praktijksituaties om te leren hoe je assertiever kunt optreden. Dit alles onder begeleiding van een ervaren assertiviteitscoach die veel aandacht heeft voor jouw individuele situatie en doelstellingen. Je zult algauw merken dat je in je dagelijkse leven minder last hebt van gespannen situaties, stress, onzekerheid en boze gezichten van anderen. Vind een assertiviteitstraining door hier online gratis en vrijblijvende offertes aan te vragen van meerdere assertiviteitstrainingen in de buurt!

Lees ook: Oorzaken van te weinig assertiviteit

Contact opnemen

Voordelen AssertiefDirect

  • Plaats gratis en vrijblijvend jouw aanvraag
  • Binnen 24 uur ontvang je meerdere offertes
  • Alleen bedrijven uit jouw eigen regio
  • Vergelijk de offertes op prijs en kwaliteit
  • Maak je keuze voor assertiviteitstraining